Wednesday, 30 November 2011

Aku Rindukan Mereka!

Assalammualaikum wbt.

(kalau nak feeling skit baca entry ni,download lagu kat bawah tu dulu, pastu baca slow-slow sambil dengar lagu.pergh.jiwang kot.hahah)

Adeh. Tak boleh tido plak. Thankx to my frens, Zaid Arham kerana mengetuk pintu dan membuatkan aku terjaga dari tidur =P Sekarang aku dah tak boleh tidur(seap ko esok). Disebabkan mata tak mampu terlelap lagi, aku tengok gambar-gambar dalam PC aku ni. Mane la tau lame-lame jadi ngantuk.huhu. Tetibe tergerak hati nak bukak gambar-gambar waktu belaja kat Poli dulu. Aku lihat gambar member seperjuangan dan sekamcingan aku seko-seko. Tetibe..hati rase sebak.

Ya Allah..aku rindukan mereka!


jangan harap aku nak letak gambar-gambar macho korang.hahah

Sahabat, sudah lama tak ketemu. Entry ini khas utk kalian. Aku tau kalau korang baca, sampai kiamat pun korang bahan aku kan? Takpela. Bukan jumpe pun =P Tapi seriously...aku rindu. Walaupun sekarang kita dah bawak haluan masing-masing. Walaupun ade yg duk Terengganu tak bagitau aku =P

Aku rindu kalian. Rindu nak makan bersama, lepak bersama, sembang-sembang, ambik "ubat" bersama, main snuker, jalan sama-sama, jatuh motor sama-sama.heh. Aku ingat lagi, waktu aku sakit, kalian membantu aku. Belikan ubat, tolong urut kepala, bahu, makan megi bersama, study same-same, pergi pejabat warden same-same, buat "rush" cari rokok same-same.aha. Aku tak akan lupa semua tu. 

Ingat tak? Kita ketawa bersama..kita pernah menangis bersama..Takut bersama..berani bila bersama..dan kita pernah berbalah..dan kita berbaik semula.. Tak mungkin persahabatan ini akan terputus..

Mudah air mata ini mengalir hanya bila salah seorang dari kita menceritakan kepahitan hidupnya..Mudah kita ketawa bila kawan buat lawak yg tak berape nak lawak pun..

Walaupun kamu tak cukup makan..kita tetap kongsi bersama walaupun dapat jamah sedikit..Walaupun kita ada hanya sedikit, tetap berkongsi..tak pernah kita makan bersama dan tidak berkongsi apa yg kita makan itu..

Bila masa aku sakit..bila masa kamu sakit.. Kamulah yg bersusah payah menjaga..Mengurut tanpa penat lelah..Malah sehingga kamu memandikan kawan kamu yg tak mampu berdiri dan kamu tidak merungut walaupun sedikit! Sungguh kalian yg terbaik.

Ya Allah..kamu semua sahabat sejati!

Ketahuilah, kalian semua sahabat terbaik yg pernah muncul dalam hidup aku.Kita senang bersama, susah bersama... Susah nak jumpa sahabat yg terbaik macam kalian semua. Khas utk member2 Gagak Hitam Generasi Kedua yg ku kasihi.heh.



Ramzi, Azmi, Den, Nazmi, Man, Apis, Syamir, Abey, Syami, Faiz tot tot,Wak, Syazwan, Ariel, Farhan dan Bulah. Lagu ini ditujukan khas utk kalian. Itupun kalau korang bukak blog aku ni la kan. =P


Senandung Ukhuwah -SIGMA

Diawal kita bersua..
Mencoba untuk saling memahami
Keping keping dihati terajut dgn indah
Rasakan persaudaraan kita

Dan masa silih berganti
Ukhuwah dan amanah tertunaikan
Berpeluh suka dan duka
Kita jalani semua
Semata mata harapkan ridhoNYA

Sahabat tibalah masanya
Bersua pasti ada berpisah
Bila nanti kita jauh berpisah
Jadikan robithoh pengikatnya
Jadikan do'a ekspresi rindu
Semoga kita bersua disyurga..



Semoga hingga ke akhirat kita bersahabat. Insya-Allah.

Terbaik dalam hidup aku!

9 comments:

fiena_ghani said...

so sweet

AiN kEcIk said...

nice post la....

Anonymous said...

ni la die geng gagah hitam ea..

Anonymous said...

m.cik dh dgr senandung ukhwah ~ flashback all de memories...miss

Cik Seni said...

so sweet.. :)

tetibe rindu kat kawan2 lama pulak dah...huhu.

Anonymous said...

abg uqi.. hahaa~ sweet gilerr..

luv ORANGE said...

HAHAHAHAHa,, abg uqi mmg kne bahan smapi kiaamat kowt ase nyer.. heee btw sweet saaaanngggat !!!

janna bace pon ase sebak hee rindu jgk kat gagak itam semua :(

Anonymous said...

patutlah ringtone nset guna lagu nie.. ^_^

- Perantau. - said...

eh.mane ade.ringtone tu lagu lain la.uhu